La Guàrdia Civil defensa que actua “amb proporcionalitat”

En una piulada al compte oficial del cos, assegura que està exercint les seves funcions "en defensa de la llei"

0
3716

La Guàrdia Civil ha defensat que està actuant a Catalunya “amb proporcionalitat” i que està complint amb les seves funcions “en defensa de la llei”. “La Guàrdia Civil resisteix l’assetjament i les provocacions”, recull el cos en una piulada. La publicació s’acompanya d’un vídeo on es veuen agents del cos arrancant les portes d’un centre de votació on a dins s’esperaven manifestants que defensaven el dret a votar. Es veu els policies arrossegant ciutadans i empenyent-los per abandonar l’espai.

El Govern insta els ferits per les càrregues policials a demanar un informe al centre de salut i denunciar-ho als Mossos

 El Govern ha demanat als ferits i contusionats per les càrregues policials d’aquest diumenge que vagin al centre de salut, demanin un informe d’assistència i posin una denúncia en una comissaria dels Mossos d’Esquadra. Així ho ha informat la Generalitat a través d’una piulada a Twitter, després que la Guàrdia Civil i la policia espanyola hagin fet l’ús de la força en diversos col·legis electorals en aquest referèndum de l’1 d’octubre. S’han vist imatges de violència contra les persones que hi havia a diversos centres com l’escola Infant Jesús i l’escola Ramon Llull a Barcelona, el pavelló de Sant Julià de Ramis (Gironès) o el CAP del barri de Cappfont a Lleida, entre d’altres.

FER UN COMENTARI