La Guàrdia Civil defensa que actua “amb proporcionalitat”

En una piulada al compte oficial del cos, assegura que està exercint les seves funcions "en defensa de la llei"

La Guàrdia Civil ha defensat que està actuant a Catalunya “amb proporcionalitat” i que està complint amb les seves funcions “en defensa de la llei”. “La Guàrdia Civil resisteix l’assetjament i les provocacions”, recull el cos en una piulada. La publicació s’acompanya d’un vídeo on es veuen agents del cos arrancant les portes d’un centre de votació on a dins s’esperaven manifestants que defensaven el dret a votar. Es veu els policies arrossegant ciutadans i empenyent-los per abandonar l’espai.

El Govern insta els ferits per les càrregues policials a demanar un informe al centre de salut i denunciar-ho als Mossos

 El Govern ha demanat als ferits i contusionats per les càrregues policials d’aquest diumenge que vagin al centre de salut, demanin un informe d’assistència i posin una denúncia en una comissaria dels Mossos d’Esquadra. Així ho ha informat la Generalitat a través d’una piulada a Twitter, després que la Guàrdia Civil i la policia espanyola hagin fet l’ús de la força en diversos col·legis electorals en aquest referèndum de l’1 d’octubre. S’han vist imatges de violència contra les persones que hi havia a diversos centres com l’escola Infant Jesús i l’escola Ramon Llull a Barcelona, el pavelló de Sant Julià de Ramis (Gironès) o el CAP del barri de Cappfont a Lleida, entre d’altres.