La Creu Roja atén més de 3.500 supervivents de violència de gènere a l’ATENPRO

Ja en són 16.000 des del 2004

Imatge de recurs. Foto: Aj. VNG
La Creu Roja ha atès un total de 3.577 dones a Catalunya a través del Servei Telefònic d’Atenció i Protecció per a Víctimes de Violència de Gènere (ATENPRO) durant el 2018, xifra que arriba a 16.000 dones des que l’any 2004 va entrar en vigor la llei integral contra la violència. L’entitat considera prioritari abordar la situació de violència que pateixen aquestes dones i els seus fills i filles de forma integral i complementària per prevenir l’exclusió social. El 21,5% de les usuàries del servei participen en altres programes d’atenció de la Creu Roja. D’aquestes, gairebé la meitat rep algun tipus d’ajut per accedir a alimentació, beques escolars i cobrir altres necessitats bàsiques.
A més, un 30% participen en projectes on es treballa l’apoderament i la seva recuperació psicosocial, i un 12% pren part en programes que promouen l’ocupabilitat laboral.

El 58% de les usuàries de l’entitat que han patit violència de gènere tenen fills a càrrec. La Creu Roja procura atenció psicosocial a aquests infants, contribuint a reparar danys i a donar patrons positius perquè puguin desenvolupar-se com a persones autònomes i lliures.

Des de Creu Roja Joventut s’ha posat en marxa la campanya ‘L’amor construeix, no destrueix’, que pretén sensibilitzar sobre la construcció positiva de les relacions de parella i la desmitificació de l’amor romàntic i a favor de relacions sanes.