Incendi al port de Barcelona després que un vaixell topés amb una grua de càrrega

Quatre contenidors han quedat afectats però no hi ha ferits

Un vaixell ha topat aquest dimecres al matí amb una grua de càrrega al Moll Sud del port de Barcelona i aquesta s’ha acabat incendiant, sense provocar cap ferit. Segons ha explicat un amarrador del port a TV3, el vaixell és un ferri de la companyia italiana GNV que habitualment transporta vehicles i persones. Ell ha pogut gravar amb el telèfon l’accident, que ha tingut lloc passades les 8 del matí, i es pot veure com la grua cau a causa del xoc del vaixell amb el moll. L’amarrador ha atribuït el succés al vent. El port ha activat el seu Pla d’Autoprotecció i s’ha desallotjat la zona de l’incendi de persones i camions. Hi ha quatre contenidors afectats. S’han activat dotze dotacions de Bombers de Barcelona i el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).
(Aquesta notícia actualitza l’anterior amb el mateix titular amb més dades i declaracions d’un amarrador del port que ha estat testimoni de l’accident)

El fum negre s’ha escampat per la ronda litoral però de moment la circulació no està afectada. Els Bombers estan traslladant dipòsits d’escuma per seguir treballant en l’extinció.

Aleix Badia, un amarrador del port, ha explicat que el temps s’ha girat de cop i el vent ha complicat la maniobra d’entrada del vaixell, que anava molt ràpid i ha xocat contra el moll, fent caure la grua i incendiant-la. “No sabem per què anava molt ràpid, suposo que pel vent, per poder tenir govern del vaixell”, ha especulat.

Encara es pot veure la flama però sobretot el que és visible és el fum negre. Dotze dotacions de Bombers hi treballen i s’estan utilitzant també vaixells per a l’extinció del foc.

El pla d’emergències per possible contaminació marina de Protecció Civil està en prealerta a causa de l’accident.