Es podrà moure lliurement entre províncies a partir del 21 de juny

Pedro Sánchez assegura que només amb l'estat d'alarma es poden limitar els moviments

Imatge de la C-32. Cedida

Pedro Sánchez ha anunciat aquest diumenge que demanarà al Congrés l'”última i definitiva” pròrroga de l’estat d’alarma, que s’allargaria fins al 21 de juny per tal de culminar el procés de desescalada en la crisi del coronavirus. Aquest fet implica que a partir d’aquesta data, les restriccions a la mobilitat entre províncies arribi al seu final, segons ha explicat el president del govern espanyol.

Aquesta nova pròrroga serà un estat d’alarma “molt diferent” i “molt més lleuger” en què la màxima autoritat per gestionar el desconfinament seran els mateixos presidents de les autonomies. No obstant això, Sánchez ha explicat que el govern espanyol es reserva el control de la mobilitat, encara que no ha concretat com ho faria a partir del 21 de juny. “No hi ha un altre instrument per a restringir la mobilitat. No n’hi ha. No hi ha capacitat per a restringir la mobilitat en els nivells que estem parlant, en l’àmbit autonòmic o d’àrees metropolitanes”, ha explicat el president del govern espanyol.

En aquest sentit, Sánchez ha explicat que “l’1 de juliol” hauria de ser possible la mobilitat “entre tots els racons” del país. I és que es preveu que aquella data ja puguin arribar els primers turistes estrangers i no tindria cap sentit que, en canvi, els ciutadans de determinades regions no es poguessin moure lliurement pel territori.