Els Mossos restringeixen l’accés al Parc de la Ciutadella per motius de seguretat

Aquesta tarda se celebra la compareixença del president Puigdemont, que podria anunciar una DUI

El Parc de la Ciutadella estarà tancat durant tota la jornada al públic per motius de seguretat coincidint amb la compareixença al Parlament del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en què podria anunciar una Declaració Unilateral d’Independència i els Mossos d’Esquadra només n’autoritzaran l’accés a les persones relacionades amb l’activitat parlamentària, com diputats, personal de la cambra i mitjans de comunicació. Segons han explicat fonts policials, també es permetrà el pas d’aquells ciutadans que puguin justificar que necessiten accedir al recinte, com per exemple el subministrament de serveis al Parlament, i es vigilarà especialment que no hi accedeixin grups.

D’altra banda, davant la incògnita de com es desenvoluparà la jornada l’IES Verdaguer, proper al Parlament i dins del Parc, ha tancat les seves portes i aquest dimarts no impartirà classe, mentre que l’accés al Zoo només estarà obert a través de la Pompeu Fabra.

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat una concentració per aquest dimarts a les 18.00 hores a l’Avinguda Lluís Companys de Barcelona, amb el suport d’Òmnium. “. La concentració havia de tenir lloc també al Passeig dels Til·lers, tot i que finalment es farà fora del Parc de la Ciutadella.

Ampli dispositiu dels Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat

A més del tancament del Parc de la Ciutadella, els Mossos d’Esqaudra han desplegat un ”ampli” dispositiu de seguretat amb nombrosos efectius de la brigada mòbil, ordre públic i seguretat ciutadana per garantir, d’una banda, l’activitat parlamentària i de l’altra, la seguretat en les concentracions o manifestacions davant al passeig Lluís Companys. Tot i això, el portaveu del cos, Albert Oliva, no ha volgut especificar el nombre d’efectius que s’hi han destinat.

Oliva ha explicat que no hi ha cap ”amenaça concreta que vulgui atemptar contra l’activitat parlamentària” i per això, no es pot qualificar la situació ”d’alt risc”. El portaveu també ha assegurat que no es preveure complicacions perquè les actituds habitualment són ‘molt cíviques”. Tot i això, ha recomanat a la ciutadania seguir les recomanacions que facin els agents a peu de carrer i les xarxes socials del cos de policia. Tot i que, l’única mobilització comunicada als Mossos ha estat la de l’ANC i Òmnium Cultural, el cos no descarta que altres sectors també es concentrin al voltant del Parc de la Ciutadella.

Oliva també ha explicat que el dispositiu es basa en la seguretat ciutadana i que si altres cossos policials vol ”accedir-hi” hi ha un centre de coordinació organitzat per seguir-lo, a més de comandaments desplaçats al Parlament, i que només cal comunicar-se entre els comandaments ”per determinar qui, com i en quin moment”.