Els familiars de Franco treuen el fèretre del dictador de la basílica del Valle de los Caídos després de 44 anys

S'han escoltat crits de 'Visca Espanya' i 'Visca Franco' mentre l'introduïen en un cotxe fúnebre

Els familiars treuen el fèretre de Franco de la basílica del Valle de los Caídos el 24 d'octubre del 2019. Foto: ACN.

Els familiars de Franco han tret el fèretre del dictador de la basílica del Valle de los Caídos després de 44 anys. A les 12.54 hores han baixat l’escalinata portant el fèretre a espatlles en absolut silenci i han introduït el taüt en un cotxe fúnebre, cobert per un mantell i una corona de flors. Es tracta del fèretre original tot i que pateix danys. Just en aquest moment s’han escoltat crits de ‘Visca Espanya’ i ‘Visca Franco’. El cotxe el portarà ara a l’helicòpter que l’ha de transportar fins al cementiri de Mingorrubio. Allà l’esperen unes 500 persones que es manifesten a favor del franquisme, entre elles el colpista Antonio Tejero.

Familiars de Franco treuen el fèretre del dictador de la basílica del Valle de los Caídos el 24 d’octubre del 2019. Foto: ACN.

L’helicòpter amb les despulles de Francisco Franco ha sortit de l’esplanada del Valle de los Caídos a les 13.41 hores. El net del dictador Francis Franco, l’advocat de la família i la ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, acompanyen el fèretre. Els familiars de Franco l’han tret a espatlles de la basílica i l’han introduït en un cotxe fúnebre, que l’ha traslladat llavors fins a l’helicòpter. Mentre l’introduïen en el vehicle s’han escoltat crits de ‘Viva Espanya’ i ‘Viva Franco’. La comitiva de familiars ha sortit del Valle abans que l’helicòpter, a les 13.27 hores, tenint en compte que el trajecte és una mica més llarg per carretera fins al cementiri de Mingorrubio.

*PENDENT D’AMPLIACIÓ