El govern espanyol podria demanar una nova pròrroga de l’estat d’alarma

Es farà en funció de les dades de la pandèmia durant els pròxims dies

Imatge d'arxiu del president espanyol, Pedro Sánchez.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha revelat aquest dissabte que treballa amb la possibilitat de demanar al Congrés dels Diputats una nova pròrroga de l’estat d’alarma, encara que ha assegurat que la decisió encara no està presa i s’adoptarà en els pròxims dies en funció de l’evolució de les dades de la pandèmia.

En una compareixença al Palau de la Moncloa, Sánchez ha confirmat que el Govern està “estudiant” la possibilitat de demanar la sisena pròrroga de l’estat d’alarma.

Ha explicat que és el seu “deure” i considera que “l’únic instrument” que permet restringir la mobilitat dels ciutadans i el seu dret de reunió.

“Hem de veure l’evolució epidemiològica durant aquests 15 dies”, ha insistit com a base per a prendre una decisió en l’actual escenari, quan Espanya està ja “en els últims metres del túnel” de la crisi provocada pel Covid-19.

Sánchez no ha aclarit amb quins grups polítics intentaria tirar endavant aquesta nova pròrroga, encara que sí ha apuntat que la decisió es prendrà “escoltant” a les comunitats autònomes i els partits polítics; però tenint en compte que “ha d’anteposar-se sempre” la salut pública a altres consideracions per a “no posar en risc el reeixit amb molt d’esforç”.