El festival d’art i espai públic ‘Ús Barcelona’ torna a la ciutat

El festival oferirà una proposta oberta i gratuïta que inclourà art urbà amb artistes locals i internacionals

El dissabte 15 de juliol torna Ús Barcelona, el festival d’art i espai públic que es duu a terme cada any en diferents espais de la ciutat que es troben en desús a causa de canvis urbanístics i que, en conseqüència, han perdut la seva funció social.

La quarta edició del festival tindrà lloc a una antiga nau del Poblenou que serà reconvertida en un hort urbà pròximament. Seguint amb l´esperit de recuperació d´espais públics que han perdut el seu ús, el festival fa parada al Passatge de la Llacuna 22 per acompanyar, juntament amb els veïns i veïnes del barri, el procés de transformació d’aquest espai.

Per a fer-ho el festival comptarà amb una proposta oberta i gratuïta que acollirà art urbà de la mà d’artistes locals i internacionals, instal·lacions participatives, tallers per a adults i infants, conferències, música, mercat d’art i gastronomia. La programació està orientada a oferir una experiència que va més enllà de la intervenció artística mural ja que Ús Barcelona s´entén com un esdeveniment que ofereix una experiència de l’art urbà des d’una perspectiva integral on múltiples disciplines i expressions artístiques hi tenen cabuda.

El festival es concep com una ocasió de celebració de l’espai públic i, és per això, que el programa d’activitats té en compte aquest ambient festiu i familiar, orientat a tots els públics i edats, posant especial èmfasi en la interacció ciutadana amb l’espai.

Com a novetat dins de la programació, aquest any el festival estrenarà una nova secció dins de la seva programació: Úxperience. A partir de la interacció amb el públic assistent es reflexionarà sobre el territori en què Ús Barcelona es celebra visualitzant les aportacions dels assistents d´una manera innovadora i original.

Una altra novetat dins de la proposta d´activitats és la realització de rutes d´art urbà gratuïtes per a tots aquells ciutadans que volen conèixer de més a prop l´art que es produeix als carrers del Poblenou. Ús Barcelona pretén difondre el talent local que dia rere dia omple de color els carrers poblenovins i ho vol fer a través d´unes rutes pensades per al veïnat del barri amb la finalitat d´apropar-se a l´art des d´una perspectiva local i per a un públic local, cosa poc freqüent en les rutes d´art urbà.