Desarticulen dos grups criminals especialitzats en robatoris en botigues de luxe

Durant l'operatiu policial s'han detingut vuit persones acusades d'11 robatoris, un d'ells amb intimidació

Un operatiu conjunt dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil ha finalitzat amb la detenció de vuit homes, d’entre 23 i 39 anys i de nacionalitat espanyola i marroquina, pertanyents a dos grups criminals especialitzats en robatoris en establiments comercials de luxe en horari nocturn a l’entorn de Barcelona. Als detinguts, que es desplaçaven de la Comunitat de Madrid a Catalunya per actuar, se’ls imputen onze delictes de robatori en establiments –un d’ells amb intimidació a Barberà del Vallès-, cinc robatoris de vehicles, falsificació documental i pertinença a grup criminal. Durant l’operació, que es va portar a terme en dues fases, es van realitzar tres escorcolls en domicilis de Barcelona i Màlaga, on els agents va intervenir gran quantitat de material per cometre els fets delictius investigats, com ara inhibidors de freqüència, extractors de bombins, rossinyols, claus falses, equips d’oxitall, equips de transmissió útils i elements electrònics per delinquir, a més de localitzar 30.000 euros en efectiu.
L’operació es va iniciar a finals de l’any passat, quan tots dos cossos policials van tenir coneixement de l’existència d’aquests grups especialitzats en els robatoris en establiments que estaven actuant principalment a Catalunya, tot i que la part principal del grup tenia fixada la seva residència a Madrid. Els objectius principals dels grups desarticulats eren establiments de luxe i primeres marques de telefonia mòbil, joieries i despatxos professionals.

Podien arribar a cometre diversos robatoris en un mateix dia. Per desenvolupar l’acció i no ser detectats per la policia, robaven vehicles per als desplaçaments i fins i tot plaques de matrícula, que utilitzaven per col·locar-les als vehicles en el moment que fugien del lloc dels fets.

Els detinguts, que sumen entre tots més de 140 antecedents per diferents delictes contra el patrimoni, van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.