Budó reclama per carta a Calvo una reunió per demanar “explicacions” sobre l’imam de Ripoll i el CNI

La consellera sol·licita a les ministres que donin suport a la creació d'una comissió d'investigació al Congrés sobre el 17-A

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha reclamat per carta a la vicepresidenta i ministra de Presidència de l’executiu espanyol, Carmen Calvo, i a la de Defensa, Margarita Robles, una reunió per demanar “explicacions” sobre la relació de l’imam de Ripoll i el CNI, i acabar així amb “l’alarma social”. Així mateix, la consellera de Presidència sol·licita a les ministres que donin suport a la creació d’una comissió d’investigació al Congrés sobre els atemptats del 17-A de 2017. A la carta, Budó també reclama que el govern en funcions de Pedro Sánchez doni instruccions als representants de les institucions espanyoles perquè assisteixin a la comissió ja existent al Parlament.

En les dues cartes adreçades a les ministres, Budó constata la preocupació del Govern després de les informacions publicades aquesta setmana per ‘Público’, sobre el vincle entre l’imam de Ripoll i el CNI fins el mateix 17-A. El mateix diari ha explicat aquest dijous que el CNI va fitxar Es Satty el 2014 a canvi de no deportar-lo i el va ajudar a ser imam a Ripoll.

Budó argumenta que les informacions periodístiques han creat “una forta alarma i rebuig social”, i que posen en dubte l’actuació d’algunes institucions de l’Estat. Són, segons Budó, dades que contradiuen les informacions oficials que s’havien donat fins ara.

La portaveu del Govern conclou que en democràcia hi ha un dret “irrenunciable” a tota la ciutadania, el “dret a la veritat”. La consellera Budó remarca que la reunió pot tenir el format que designi el propi executiu espanyol.