Barcelona, primera eliminada en la candidatura per acollir l’EMA

Les tres finalistes per ser la nova seu de l'Agència Europea del Medicament han estat Milà, Amsterdam i Copenhaguen

La candidatura de Barcelona per acollir l’Agència Europea del Medicament ha estat eliminada en la primera ronda de les votacions que se celebren aquest dilluns a Brussel·les. Les tres ciutats finalistes en aquesta primera volta han estat Milà, Amsterdam i Copenhaguen, segons han informat fonts diplomàtiques. Ara, els 27 estats membres de la UE hauran de votar entre aquestes tres ciutats. Milà ha aconseguit 25 vots, mentre que Amsterdam i Copenhaguen, han quedat empatades, amb 20 vots cadascuna. La candidatura de Barcelona només ha aconseguit 13 vots en la primera ronda.

La votació, secreta, implicava triar en primera ronda a tres candidatures. Si cap aconseguia més de la meitat dels vots, com ha estat el cas, es passava a una segona ronda. Ara, els estats hauran de donar un vot a la seva candidatura preferida, triant entre Amsterdam, Copenhaguen i Milà. Es pot arribar, si cap aconsegueix encara la majoria, a una tercera i última votació.

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, és a Brussel·les, així com el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, i el director del Servei Català de la Salut, David Elvira. Tots han remarcat que la de Barcelona era la millor candidatura en l’àmbit tècnic i, també, la preferida pels 900 treballadors de l’Agència Europea del Medicament. En declaracions a la premsa abans de la votació, Montserrat ha dit que tenia la “consciència molt tranquil·la” per la feina feta i ha avisat que d’altres, en referència al govern independentista de la Generalitat, “no poden dir el mateix”.