Barcelona preveu construir uns 4.500 habitatges de lloguer protegit

El concurs per buscar un soci privat sortirà aquest mes i l'Ajuntament calcula que els primers pisos estaran disponibles a partir del 2022

0
333

L’Ajuntament de Barcelona preveu construir 4.500 habitatges de lloguer protegit a través de la societat mixta Habitatge Metròpolis Barcelona. El gerent d’Habitatge de l’Ajuntament, Javier Burón, ha explicat que la licitació per buscar un soci privat sortirà aquest mes, que es podran presentar ofertes durant 5 o 6 setmanes i que a principis de març es farà el procés d’adjudicació. Burón ha dit que la societat, que actualment és pública i està constituïda al 50% per l’AMB i l’Ajuntament de Barcelona, estarà “completament constituïda” en el primer trimestre del 2019 i que les “operacions reals” començaran a partir del segon trimestre. Segons el calendari de l’Ajuntament, els primers habitatges estaran disponibles a partir del 2022.
Burón ha explicat que el soci privat haurà de tenir una “capacitat econòmica important”. La primera aportació de capital de l’operador privat serà de 12 MEUR. L’AMB i l’Ajuntament de Barcelona n’aportaran 6 MEUR cadascun. L’aportació de capital en les següents fases serà segons l’oferta que hagi fet l’empresa guanyadora.

Per la seva banda, el regidor d’Habitatge i Rehabilitació de l’Ajuntament, Josep Maria Montaner, ha dit que la societat público-privada és fruit d’haver “assumit que no tot l’habitatge es pot fer des de la gestió pública” i de la necessitat que sigui a “escala metropolitana”. “És un pas més perquè la qüestió de l’habitatge sigui afrontada coordinadament a través dels diversos municipis que formen part de l’àrea metropolitana”, ha dit.

Els grups ajornen al plenari el nou pas de la societat

Per tal que s’obri el procés per buscar un soci privat, la qüestió ha de passar per comissió i pel plenari de l’Ajuntament de Barcelona. La decisió s’ha ajornat al plenari del 21 de desembre, després que tots els grups, excepte BComú i el regidor no adscrit Juanjo Puigcorbé, hagin fet reserva de vot.

Malgrat la reserva de vot, el regidor d’Habitatge ha confiat que en el plenari hi votaran a favor. Burón ha recordat que és la tercera vegada que l’expedient passa pel plenari i ha remarcat que “res apunta a que grups que han tingut una posició determinada dues vegada ara en tinguin una de diferent”.

FER UN COMENTARI