Barcelona es prepara per Cap d’Any augmentant la seguretat i la neteja

Un espectacle multimèdia a l’avinguda Reina Maria Cristina donarà la benvinguda al 2019

0
410
L’Ajuntament de Barcelona reforçarà la seguretat i la neteja la nit de Cap d’Any, especialment a la zona de l’avinguda Reina Maria Cristina, on un espectacle multimèdia de pirotècnia, llum i aigua creat per l’ocasió per la companyia francesa Groupe F donarà la benvinguda al 2019. Paral·lelament, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB)mantindrà el servei de Metro tota la nit. Concretament, funcionarà 43 hores, de les 5 del matí de dilluns a les 12 de la nit del dia 1 de gener, per facilitar els desplaçaments ràpids i segurs. També es reforçarà la seguretat viària a la ciutat, on es faran controls d’alcoholèmia i de drogues a diferents punts per tal de prevenir accidents de trànsit.

Un espectacle a l’avinguda Maria Cristina de la companyia francesa Groupe F, amb Christophe Berthonneau com a director artístic, i amb música original del creador sonor Scott Gibbons, donarà la benvinguda al 2019. Aquest muntatge multimèdia, creat expressament per a aquesta ocasió, parteix de la tradició de menjar els 12 grams de raïm per celebrar l’entrada del nou any. L’espectacle, de 24 minuts, combina l’actuació de 4 actors en suspensió amb elements com el foc, la llum, efectes pirotècnics i videoprojeccions. Començarà a les 23.40 hores, però a partir de dos quarts de deu de la nit, el públic que s’acosti a l’avinguda Maria Cristina podrà veure en directe un espectacle coreogràfic de llums, colors i música de les fonts màgiques de Montjuïc.

L’Ajuntament de Barcelona ha dissenyat un dispositiu per garantir la bona convivència, la seguretat i la neteja la Nit de Cap d’Any. El dispositiu de seguretat es farà de forma conjunta i coordinada amb els Mossos d’Esquadra.

Tant Guàrdia Urbana de Barcelona com els Mossos d’Esquadra reforçaran la seva presència a la zona on es farà l’espectacle per tal de garantir la seguretat. A més es col·locaran elements de protecció per impedir el pas dels vehicles policials o d’emergències. La zona destinada al públic serà la calçada central i la vorera costat Besòs de l’avinguda Reina Maria Cristina. La vorera del costat Llobregat estarà tancada com a vial i zona de seguretat.

L’únic accés a la zona de celebració, serà per plaça Espanya. No es permetrà l’accés de públic ni per l’avinguda Rius i Taulet ni per l’avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia. Aquestes vies es reservaran per evacuació en cas d’emergència i per facilitar el desallotjament una vegada finalitzat l’espectacle.

Per tal de controlar i impedir actes incívics, s’establirà un dispositiu de seguretat i de control amb filtres dinàmics, format per equips de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, a l’accés de la plaça Espanya i al llarg de l’avinguda Reina Maria Cristina.

Més efectius de netejaCoincidint amb Cap d’Any es reforçarà el nombre d’equips de neteja, la majoria es desplegaran a la zona de la plaça d’Espanya i l’avinguda Reina Maria Cristina. En aquest dispositiu extraordinari hi participaran 45 operaris. A més, s’instal·laran bujols de vidre on la gent podrà canviar el vidre que portin per gots de plàstic. Per tal de realitzar el bescanvi hi haurà 2 promotors cívics amb el suport de 30 auxiliars. Un cop finalitzi l’espectacle, i de manera coordinada amb la Guàrdia Urbana, els equips de neteja faran una neteja integral de tot l’espai.

En previsió que al centre de la ciutat es concentrin grups de persones per celebrar el cap d’any, la Guàrdia Urbana, en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, establirà un dispositiu per evitar incidents.

Durant la nit de Cap d’Any la Guàrdia Urbana reforçarà la seguretat viària establint controls d’alcoholèmia i drogo-test a diferents punts de la ciutat per tal de prevenir accidents.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) torna a posar a disposició de la ciutadania el servei de metro durant tota la nit de Cap d’Any de manera ininterrompuda. Així, vuit línies i 156 estacions de la xarxa de metro funcionaran des de les 5 del matí de dilluns, 31 de desembre, fins que finalitzi el servei de dimarts, 1 de gener, a les 12 de la nit. És a dir, es donarà servei 43 hores sense interrupció.

FER UN COMENTARI