Barcelona crea una aplicació perquè els residents paguin la zona verda des del mòbil

Unes 80.000 persones són usuàries ara mateix dels parquímetres o de la pàgina web.

L’Ajuntament de Barcelona estrena aquest mes de setembre una nova aplicació destinada exclusivament als residents perquè puguin pagar la zona verda des del telèfon mòbil en lloc d’utilitzar els parquímetres o la pàgina web d’AREA per obtenir el tiquet. L’univers de residents que actualment es poden beneficiar d’aquesta nova alternativa és d’unes 260.000 persones, de les quals unes 80.000 són usuàries habituals. L’aplicació ‘Onaparcar residents’ permet localitzar el vehicle i et marca la zona exacta on cada usuari té dret a aparcar. A més de la comoditat, l’objectiu d’aquesta nova aplicació és fomentar un millor repartiment de l’espai d’aparcament al carrer, facilitar el dels residents en les zones més deficitàries, frenar el volum i la congestió de trànsit a la zona central i reduir la indisciplina.
L’aplicació es pot personalitzar, permet extreure tiquets pel nombre de dies que vulgui l’usuari i també ofereix la possibilitat de gestionar anul·lacions de denúncies.

A la ciutat de Barcelona poden aparcar amb tarifa preferencial totes aquelles persones empadronades en un domicili de la ciutat situat dins dels límits de l’Àrea que siguin titulars o conductors habituals d’un vehicle amb l’adreça del permís de circulació a Barcelona i que hagin sol·licitat la targeta acreditativa.