Almenys onze detinguts durant les protestes d’aquest dijous a diferents punts del país

Hi ha hagut enfrontaments entre manifestants i policia a ciutats com Barcelona i Girona

Detall del vidre trencat d'una oficina de "la Caixa", assaltada per alguns manifestants en la quarta nit d'incidents a Barcelona en resposta a la sentència del Suprem. Dijous 17 d'octubre de 2019

Els Mossos d’Esquadra han practicat almenys onze detencions en el marc de les protestes que hi ha hagut a diversos indrets del país aquest dijous a la nit. És la quarta nit d’aldarulls en el context de les mostres de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes. Un dels punts neuràlgics dels aldarulls ha estat novament la ciutat de Barcelona, on hi ha hagut enfrontament entre manifestants i policia que han comportant barricades en flames, llançament d’objectes contra els cossos de seguretat i càrregues d’aquests per dispersar els grups. També hi ha hagut aldarulls a Girona, igualment amb enfrontaments de manifestants amb policies, trets de pilotes de goma i projectils de foam i llançament d’objectes.

A Barcelona també hi ha hagut actes vandàlics contra mobiliari urbà o contra algun establiment comercial. S’han fet destrosses, per exemple, en una seu bancària i s’han incendiat taules, cadires i tendals de terrassess.