Sis de cada deu negocis preveu contractar tot i els efectes de la Covid

El teletreball es dispara, però encara hi ha un 22% d'empleats que no poden per reticències de l'empresa

Les previsions de contractació cauen menys de l’esperat i sis de cada deu negocis preveu fer-ne durant el 2021, tot i les perspectives econòmiques negatives per la covid, que ha deixat més treballadors descontents, segons la Guia del Mercal Laboral Hays que s’ha presentat aquest dimarts.

Aquest estudi mostra que les pujades salarials han baixat notablement davant la incertesa: un 45% de les empreses apujarà salaris, front el 63% de l’any passat. A més, l’informe constata que el teletreball ha passat a formar part de la realitat de 7 de cada 10 treballadors, un augment del 32%. Tot i això, encara hi ha un 22% d’empleats que podrien fer feina a distància però no poden per reticències de l’empresa, que no està disposada.

L’enquesta a 2.000 empleats i 1.000 empreses també conclou que el 36% de les companyies que fa teletreball no ha fet cap canvi en el seu model de gestió.

D’altra banda, conclou que el nombre de treballadors descontents amb les seves empreses ha pujat. Així doncs, més de la meitat dels empleats (54%) no creuen que a les seves empreses hi imperi una cultura de meritocràcia. A més, han augmentat en 5 punts els treballadors que consideren que els seus superiors no estan capacitats per gestionar-los i ja són el 52% del total. Els motius pels quals creuen que els seus caps no fan bé la feina és per manca d’habilitats (20%), de coneixements (13%) i de valors (13%).

De la mateixa manera, augmenten els treballadors descontents que no marxen de l’empresa per la situació econòmica. Fins a un 29% dels treballadors que busquen canviar de feina fa més d’un any que ho fa.