Sis de cada deu famílies hauran de retallar despeses els propers mesos

El 70% de les llars amb menors que reduiran la despesa ho faran en alimentació

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Sis de cada deu famílies hauran de retallar despeses els propers sis mesos, segons una enquesta d’Educo feta a l’abril a 800 famílies amb menors. Així, un 58,4% creu que haurà de reduir despesa, un 21,4% creu que no i la resta encara no ho sap. De les que preveuen que hauran de retallar, el 70% apunten que hauran de fer-ho en alimentació, un 31% afirma que tindrà dificultats per pagar el lloguer o la hipoteca i un 25% per pagar rebuts de llum, gas o aigua. També un 16% asseguren que no podran pagar l’accés a internet. Davant d’això i en el context de crisi econòmica provocada per la covid-19, Educo alerta que el nombre de famílies amb dificultats pot augmentar de forma “molt significativa”.

“Des d’Educo temem que l’augment d’aquests indicadors sigui exponencial si no es posen en marxa mesurs urgents”, explica Macarena Céspedes, directora de l’organització.

Per això, Educo demana que s’implementi de forma urgent l’ingrés mínim vital i que s’augmenti la prestació per fill a càrrec. Alhora, exigeixen mesures per garantir l’accés als infants més vulnerables a l’educació en línia.

Des d’Educo, s’ha posat en marxa el programa Becas Comedor en Casa, per assegurar l’alimentació dels nens amb dificultats. En total, s’està donant suport a quasi 4.000 nens de tot l’Estat.