Serret és citada pel Suprem després de la seva quarantena per covid-19

Haurà de presentar-se el proper 30 d'abril a les 10.30 hores

L’instructor de la causa del procés independentista a Catalunya, Pablo Llarena, ha citat el pròxim 30 d’abril a les 10.30 hores l’exconsellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat Meritxell Serret, un cop ha acabat la quarantena per covid-19 a la qual es va sotmetre i que va impedir que comparegués el passat 8 d’abril.

En la providència que ha dictat el magistrat s’assenyala que l’exconsellera ha manifestat al tribunal el resultat negatiu de la prova de detecció de covid-19, per la qual cosa ja se la pot citar per a la declaració indagatòria.

Així, es comunicarà formalment el seu processament per un delicte desobediència, després de decaure, en principi, el primer càrrec que se li va imputar per malversació de fons públics seguint l’absolució d’altres consellers atenent la sentència del procés.

Serret va tornar de Brussel·les per ser diputada d’ERC al Parlament després dels últims comicis i va comparèixer a l’alt tribunal acompanyada de l’advocat Iñigo Iruín, un lletrat històric en la defensa de membres d’ETA i de l’entorn de Batasuna.

Serret va comparèixer amb la finalitat de posar-se a disposició del tribunal i regularitzar la seva situació processal de rebel·lia, i Llarena la va deixar en llibertat en espera d’emplenar la seva declaració indagatòria.