Sants-Badal estrena el nou poliesportiu municipal La Sagi

El nou equipament al barri de Sants-Badal, al carrer Roger, que també compta amb l’escola bressol municipal Els Gats a la planta baixa

El barri de Sants-Badal ha celebrat aquest dissabte amb una festa veïnal la inauguració del nou poliesportiu municipal La Sagi, el primer en un barri que fins que al mandat passat es va posar en marxa el projecte no comptava amb un equipament d’aquestes característiques. El poliesportiu, en funcionament des d’aquest setembre, s’alça en un edifici al carrer Roger que inclou també, l’escola bressol municipal i espai d’acollida familiar Els Gats a la planta baixa, que s’ha posat en marxa també aquest curs, i està situat al costat del CAP obert el 2019.

Les obres de l’edifici que acull el doble equipament es van iniciar fa dos anys i mig i han suposat una inversió conjunta de 9,8 milions d’euros, 5,9 dels quals corresponen al poliesportiu. A l’interior, compta amb dues pistes (PAV-2) amb espai per a fins a 250 esportistes, grades per a 130 espectadors, vestidors i altres espais comuns i de servei. Les instal·lacions les faran servir prioritàriament els clubs esportius del barri, els centres escolars de la zona per a les classes d’educació física i entitats que atenen persones amb discapacitats.

Així, en dos anys, l’oferta d’equipaments i serveis públics al barri de Sants-Badal s’ha multiplicat i encara podrà incrementar-se en el futur amb un altre solar disponible al mateix carrer Roger. La intenció del Districte de Sants-Montjuïc és, abans que acabi el mandat, celebrar un procés participatiu per començar a definir els usos que ha de tenir un futur equipament en aquest espai.

Per celebrar la posada en funcionament de La Sagi, el barri de Sants-Badal ha comptat aquest dissabte amb una jornada d’activitats, portes obertes, cultura popular i esport tant a l’interior del poliesportiu, amb exhibicions del que s’hi practica habitualment, com pistes de bàsquet i futbol al carrer.

La Sagi, un homenatge a l’esport femení i popular

El nom del poliesportiu La Sagi va ser escollit a través d’una consulta popular a través de la plataforma de participació Decidim.Barcelona, en honor d’Anna Maria Martínez Sagi (1907-2000), qui va ser poeta, sindicalista, periodista, feminista i atleta. Martínez Sagi va ser una de les fundadores del primer club de dones treballadores de Barcelona, directiva del FC Barcelona, i impulsora de l’organització de l’Olimpíada Popular del 1936. El seu nom va ser el més votat d’una terna de tres noms proposats pel Consell de Barri de Sants-Badal i el Consell d’Esports de Sants-Montjuïc, juntament amb els de “Sants-Badal” i “El refugi”.