Sanitat alerta que aquestes salsitxes podrien perjudicar la teva salut

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) ha emès un avís per la presència de caseïna sense declarar en l’etiquetatge d’unes salsitxes cuites tipus bratwurst de la marca Casa Westfàlia, i demana als consumidors amb al·lèrgia a les proteïnes de la llet que no les consumeixin.

El producte afectat, sobre el qual s’ha tingut coneixement a través d’una notificació d’alerta traslladada per les autoritats sanitàries d’Extremadura, són les Salsitxes Bratwurst cuites en budell natural de Casa Westfàlia, en envàs de 270 grams refrigerat i data de caducitat 14/05/21.

En el seu etiquetatge anuncia “sense gluten” i “sense lactosa”, però omet el seu contingut en caseïna, una proteïna present en la llet molt important per a l’assimilació del calci i del fosfat en el cos humà. No obstant això, també es tracta d’un dels principals al·lèrgens alimentaris.

El producte ha estat distribuït a Espanya i aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del SCIRI.

Com a mesura de precaució, AESAN recomana a aquells consumidors al·lèrgics a les proteïnes de la llet, que poguessin tenir el producte anteriorment esmentat en les seves llars, que s’abstinguin de consumir-lo.

I recorda que el consum d’aquestes salsitxes no comporta cap risc per a la resta de la població.