L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) ha emès un avís per la presència de caseïna sense declarar en l’etiquetatge d’unes salsitxes cuites tipus bratwurst de la marca Casa Westfàlia, i demana als consumidors amb al·lèrgia a les proteïnes de la llet que no les consumeixin.
El producte afectat, sobre el qual s’ha tingut coneixement a través d’una notificació d’alerta traslladada per les autoritats sanitàries d’Extremadura, són les Salsitxes Bratwurst cuites en budell natural de Casa Westfàlia, en envàs de 270 grams refrigerat i data de caducitat 14/05/21.
En el seu etiquetatge anuncia “sense gluten” i “sense lactosa”, però omet el seu contingut en caseïna, una proteïna present en la llet molt important per a l’assimilació del calci i del fosfat en el cos humà. No obstant això, també es tracta d’un dels principals al·lèrgens alimentaris.
El producte ha estat distribuït a Espanya i aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del SCIRI.
Com a mesura de precaució, AESAN recomana a aquells consumidors al·lèrgics a les proteïnes de la llet, que poguessin tenir el producte anteriorment esmentat en les seves llars, que s’abstinguin de consumir-lo.
I recorda que el consum d’aquestes salsitxes no comporta cap risc per a la resta de la població.