Sàmper es disculpa per la intervenció dels Mossos al desnonament de Ciutat Meridiana

El conseller diu que l'actuació del dia 29 a la tarda va ser un "error" perquè no hi havia ordre judicial

Desnonament Ciutat Meridiana. Foto: @viquirepublica

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha remarcat aquest dimecres al Parlament que els Mossos actuen en els desnonaments com a policia judicial. “L’activisme social ha denunciat en nombroses vegades les actuacions dels Mossos, culpabilitzant-los que el desnonament s’executa per la seva actuació”, ha lamentat.

En aquest sentit, s’ha referit al cas del 29 d’octubre a Ciutat Meridiana, quan agents del cos van actuar a la tarda sense una ordre judicial davant la reocupació del pis per part de la família desnonada. “És l’excepció, l’error que en confirma la regla”, ha assegurat. “Com a error demano disculpes: no s’hauria d’haver fet aquella actuació policial el dijous a la tarda, perquè no sestava actuant com a policia judicial”, ha afegit. També ha apuntat que vetllarà perquè no es repeteixi una situació així.

Encara sobre els desnonaments, Sàmper ha admès que el decret llei del Govern no és suficient per aturar-los ja que la competència depèn de l’Estat. En aquest sentit, ha demanat la delegació competencial de l’Estat per poder fer una nova moratòria perquè les famílies vulnerables no perdin l’habitatge durant la pandèmia.

En paral·lel, el conseller ha assegurat que el Departament d’Interior ha iniciat una acció per crear una Mesa amb representació d’entitats i agents que intervenen en aquests procediments perquè aportin la seva visió. L’objectiu, ha dit, és tenir una radiografia dels llançaments que tenen lloc a Catalunya, com s’estan gestionant i com són les intervencions policials.