Salut pronostica que els positius i els ingressos pujaran durant dues setmanes

El director de Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, ha pronosticat aquest diumenge que “durant la setmana que ve i la següent, l’esperable és seguir ingressant més en llits hospitalaris i que la primària segueixi veient cada dia més casos”.

En una entrevista al 3/24 recollida per Europa Press, ha afirmat que veu complicat que les mesures que es van aplicar el 7 de gener serveixin per reduir els contagis: “Veurem si ajuden a contenir”.

“A partir d’aquestes dues setmanes, veurem si les mesures acaben sent suficients perquè el creixement es vagi modulant i es pugui fer més digerible”, ha explicat.

Pel que fa als ingressos actuals, ha informat que cada mil casos positius deixen uns 12 crítics: “Ara estem en xifres de prop de 4.000 casos diaris, i això acaba generant 50 ingressos al cap d’uns dies”.

“Si els ingressos no es poden compensar amb sortides, això és el que va fent que els llits de crítics es vagin saturant”, encara que ha opinat que per ara s’està en fase de creixement sostingut, i no accelerat.