Salut detecta un 3% de persones amb coronavirus sense símptomes al cribratge de Torre Baró

Argimon preveu fer proves massives en tres localitats més en els propers dies

Cua per fer-se proves PCR al casal del barri de Torre Baró de Barcelona. ACN

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha avançat que en la primera de les dues jornades del cribratge al barri barceloní de Torre Baró han identificat 15 persones sense símptomes -tant poden ser asimptomàtiques com presimptomàtiques- que tenen el coronavirus, entre les 485 a qui es va fer la prova PCR (3,1%).

En una entrevista a RAC1, Argimon ha valorat que la participació a la primera jornada va ser “un èxit”. El secretari de Salut Pública ha assenyalat que tenen previst fer cribratges en els propers dies en tres localitats més, sense concretar quines en espera d’acabar l’operativa. Les proves PCR s’estan augmentant en diversos municipis i la setmana que ve ja s’ha anunciat que ho faran al barri de Sabadell de Ca n’Oriac.

L’objectiu principal dels cribratges és trobar persones asimptomàtiques, que no saben que tenen el virus però que poden transmetre’l, per identificar-ne els contactes i trencar de forma precoç les cadenes de contagi. Argimon ha recordat que les persones que tenen símptomes han de seguir el circuit habitual de posar-se en contacte amb el 061 o el centre d’atenció primària (CAP).

Aquest diumenge es començaran a buscar els contactes de les persones que van donar positiu perquè comencin les quarantenes. Argimon ha tornat a demanar a les administracions que busquin ajudes perquè les persones que s’hagin d’aïllar o fer quarantena i es trobin en una situació econòmica i social vulnerable ho puguin fer.

Després del cribratge aquest cap de setmana a Torre Baró, se’n farà un altre al de Besós, a partir de dilluns i fins dimecres.