Salut comença a citar el grup de persones 70 a 79 anys per a vacunar

La subdirectora general de Promoció de la Salut demana tranquil·litat als menors de 60 amb una dosi d'AstraZeneca

La subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, ha celebrat l’ampliació d’AstraZeneca fins als 69 anys decidida aquets dijous pel Consell Interterritorial de Salut.

«És una bona notícia», ha dit Cabezas a Catalunya Ràdio, al temps que ha recordat que Catalunya ha estat «sempre a favor» que no hi hagués limitació superior.

D’altra banda, ha demanat als menors de 60 amb una dosi d’aquest vaccí que estiguin «tranquils» i ha previst que la setmana que ve se sabrà què fer amb la seva vacunació.

Cabeza ha explicat també que en algunes zones de Catalunya ja s’han començat a citar persones del grup de 70 a 79 anys per vacunar-los, amb altres vaccins, i ha esperat que es faci de manera «generalitzada» a partir de la setmana que ve.

La subdirectora ha explicat que per als menors de 60 anys vacunats amb una dosi d’AstraZeneca hi ha tres opcions. La primera és continuar amb una segona dosi del mateix vaccí, ja que ha explicat que hi ha països on ja s’està fent i els efectes adversos «s’han produït sempre amb la primera dosi». La segona solució és fer servir una altra vacuna i la tercera deixar-los amb una sola dosi d’AstraZeneca. «Han d’estar tranquils perquè amb una dosi de la vacuna ja tenen una protecció important», ha manifestat.

Segons Cabezas, les segones dosis d’aquest vaccí s’haurien de començar a posar el 3 de maig a Catalunya. Ha plantejat però també la possibilitat d’allargar el període entre dosis, seguint alguns estudis en aquesta direcció.

Salut està acabant de vacunar el col·lectiu de persones a partir de 80 anys i ha començat a citar les del grup de 70 a 79. S’està fent començant pels de 79 anys i a partir d’aquí s’anirà baixant.