RUTI Immune recapta 1,6 milions per desenvolupar una vacuna

RUTI Immune ha recaptat 1,6 milions d’euros per investigar i desenvolupar una vacuna contra la covid-19 i altres malalties respiratòries a través de la plataforma d’inversió col·lectiva Capital Cell.

L’objectiu del projecte és explorar si la immunitat innata entrenada que provoca el vaccí és eficaç per evitar la covid-19 o mitigar-ne els efectes, segons ha informat l’empresa en un comunicat aquest dilluns.

L’empresa creada per Archivel Farma ha aconseguit 839 inversors, dels quals un ‘lead inversor’ espanyol que ha invertit 600.000 euros en el projecte.

La ronda es destinarà a estudis preclínics amb models animals; a assaigs clínics per avaluar la capacitat de la vacuna d’induir una resposta immune i com influeix en la resposta al virus, i a augmentar la capacitat de producció de la vacuna, que es preveu que arribarà al mercat el 2022.

RUTI Immune va començar al novembre un estudi clínic a l’Argentina en què es preveu administrar el vaccí a 369 professionals sanitaris del país sud-americà.

L’empresa també preveu estudiar la capacitat d’aquesta vacuna com un reforç de les específiques per al SARS-CoV-2 que ja estan al mercat.