Reobren els Jardins de Mossèn Costa i Llobera de Montjuïc després d’un any

L'espai ha estat tancat per obres durant tot aquest temps

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Els Jardins de Mossèn Costa i Llobera, situats a la vessant marítima de la muntanya de Montjuïc, obriran al públic demà dilluns 15 de juny després d’un any tancats per obres de millora. S’han renovat els accessos, paviments i camins per millorar la connectivitat del parc i a més s’han rehabilitat altres estructures com pèrgoles, tanques, baranes i escales. De fet, l’accés principal dels Jardins de Mossèn Costa i Llobera –inaugurats l’any 1970 i que contenen una de les col·leccions de cactus i plantes suculentes més importants d’Europa- s’ha canviat amb una porta i escales noves. En paral·lel, s’ha renovat la senyalística dels jardins. Les obres han durant un total de 12 mesos i han tingut un pressupost de prop d’un milió d’euros.

Inici dels treballs a la plaça d’Armes del Parc de la Ciutadella

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que a partir de dimarts 16 de juny s’iniciaran les obres de millora de la plaça d’Armes del Parc de la Ciutadella, tot i que aquesta setmana ja han començat algunes tasques prèvies. Les actuacions de millora s’allargaran un any, fins al juny de 2021. L’objectiu de l’actuació és recuperar el jardí històric que està deteriorat i tornar-lo a l’estat original, d’una banda, i de l’altra millorar el drenatge d’aquesta zona del parc: es reposarà el sauló malmès i es col·locaran capes de graves. Pel que fa al verd, es milloraran els elements vegetals per recuperar les espècies originals a partir del projecte de Forestier.

També se substituiran els encintats dels parterres per adequar-los a la cota corresponent, es millorarà la xarxa de reg automàtic i s’eliminaran alguns escocells de l’arbrat per mantenir el disseny original de la plaça. Finalment, s’aplicarà l’estratègia residu zero per aconseguir que tots els residus que es generin durant el procés s’integrin a la resta del parc. Els treballs es faran en quatre fases i s’anirà afectant el carril de serveis a mesura que vagin avançant les obres per minimitzar l’afectació a l’estacionament, i en coordinació amb el Parlament, els Mossos d’Esquadra i el veí Institut Verdaguer.