Renfe preveu restablir l’AVE entre Madrid i Barcelona cap a les 14.00 hores

Reprèn la circulació en els Rodalies de Madrid

Renfe ha recuperat la circulació d’un total de 60 trens AVE i Llarga Distància amb origen, destinació o pas per Madrid, que es van cancel·lar durant el cap de setmana a causa del temporal, tot i que que encara continua suspesa la línia de Barcelona, que la preveu reprendre aquest dilluns cap a les 14.00 hores.

Aquesta última incidència, segons assenyala un portaveu de Renfe a Europa Press, també afecta els trens transversals, els de Barcelona amb la Cornisa Cantàbrica, i els serveis que uneixen Madrid amb Saragossa, Osca, Logronyo i Pamplona.

Actualment, dels 183 serveis que estaven programats avui, l’operadora pública preveu que circulin 133 combois, la qual cosa suposa un 72,6% de la demanda, després que la borrasca Filomena hagi obligat ha suspendre molts serveis ferroviaris des de divendres.

A més, Renfe ha pogut operar 16 trens Avant més amb origen i destinació Madrid des de diumenge al migdia. A Rodalies Madrid, ja s’ha rerpès la circulació de les línies C-5, C-3, C-2 i C-8, amb freqüències cada mitja hora i cada hora aproximadament.

A la capital, també està previst que es recuperin les circulacions de la C-10 Villalba-Príncepe Pio-Atocha-Chamartín-Aeropuerto, la C-4 Parla-Alcobendas/Colmenar i un servei llançadora Villalba-Cercedilla. La C-5, que diumenge acabava a Villaverde Alto, aquest dilluns continuarà fins a Humanes.