Quins són els efectes secundaris de cadascuna les vacunes?

Les inusuals trombosi notificades entre persones que van rebre la vacuna Vaxzevria, d’Oxford / AstraZeneca, han posat la lupa sobre els efectes adversos als que han d’estar atents els que es vacunen contra la covid no només amb aquesta, sinó també amb les altres dues vacunes que s’estan injectant a Espanya. Aquestes poden tenir efectes secundaris, però molt més lleus que els descrits respecte a AstraZeneca, i més semblants als de qualsevol altra vacuna.

La recomanació és anar al metge si els símptomes que un sent després de vacunar no milloren o comencen a remetre dos dies després d’aparèixer.

Els efectes poden ser els següents:

PFIZER-BIONTECH: 

· Sensació de cansament
· Dolor en el lloc de la injecció
· Mal de cap
· Dolor muscular
· Calfreds
· Dolor a les articulacions
· Febre
· Inflamació del lloc de la injecció
· Envermelliment de l’àrea de la punxada
· Nàusees
· Malestar general
· Ganglis limfàtics inflamats

MODERNA:

· Reaccions al lloc de la injecció. dolor, dolor a la palpació, inflor dels ganglis limfàtics en el mateix braç de la injecció, inflor, enduriment i enrogiment de la zona de la punxada.

· Efectes secundaris generals: fatiga, mal de cap, dolor muscular, dolor articular, calfreds, nàusees i vòmits, i febre.

· També pot provocar al·lèrgia greu en molt poques ocasions. Els símptomes són: dificultat per respirar, cara i gola inflades, ritme cardíac accelerat, erupció cutània intensa a tot el cos, marejos i debilitat.

JANSSEN:

· Aparició de febre
· Reaccions al lloc de la injecció: dolor, enrogiment i inflamació
· Efectes secundaris generals: mal de cap, molt cansament, dolors musculars, nàusees i febre