Quins documents he de portar per sortir de la comarca a partir de dilluns?

Sàmper assegura que la policia podrà demanar declaracions d'autoresponsabilitat i certificats de convivència

El Govern permetrà la mobilitat entre comarques a partir d’aquest dilluns. La mesura arriba abans del període vacacional de Setmana Santa, després que el confinament entrés en vigor a l’octubre. El Departament de Salut, però, hi ha volgut posar matisos. “Mantenim el perímetre comarcal, però permetent la mobilitat en la bombolla de convivència”, ha exposat la consellera Alba Vergés.

Però de quina manera es controlarà que tothom es desplaci amb la seva unitat de convivència? El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat que les policies locals i els Mossos d’Esquadra adaptaran els controls a les noves restriccions. Quan es vulgui canviar de comarca, s’haurà de portar un certificat d’autoresponsabilitat que expliqui el motiu del desplaçament i un certificat de convivència que demostri que aquest es fa amb el grup bombolla.

El certificat de convivència es pot demanar als ajuntaments. El document, però, planteja algunes llacunes, com en els casos en què persones convivents no estiguin empadronades en el seu actual domicili. “És impossible el control de tota la població”, ha reconegut Sàmper.