Quines són les regions sanitàries que proposa Catalunya per a la desescalada?

Són un total de 9 les regions sanitàries amb les que la Generalitat de Catalunya vol treballar per organitzar les fases de la desescalada, per la crisi del coronavirus.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha fet arribar al ministre de Sanitat, Salvador Illa, la proposta d’aquesta divisió geogràfica, i no pas fer-ho per províncies, tal i com plantejava el govern espanyol.

Salut ha presentat un mapa amb les set regions sanitàries en les quals s’organitza normalment la sanitat catalana: Alt Pirineu i Aran, Lleida, Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre, Catalunya Central, Girona i Barcelona. Com a novetat, aquesta última zona ha quedat subdividida en tres àmbits: Metropolità Nord, Metropolità Sud i Barcelona Ciutat.

La consellera de Salut ha reiterat que ni Barcelona ni l’àrea metropolitana nort i sud compleixen amb la condició de no tenir casos de Covid-19 en l’última setmana, el que fa que no estiguin preparades per iniciar la fase 1.

Degut a això, és molt probable que el departament de Salut faci la proposta de desconfinament per a la resta de regions de Catalunya, on sí que es compleix aquesta condició.

Aquestes són les nou regions sanitàries que proposa la Generalitat:

Barcelona ciutat: districtes de Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Horta-Guinardó, Les Corts, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi.

Metropolità Nord: Barcelonès nord (Santa Coloma, Badalona i sant Adrià), el Maresme, el Vallès occidental i el Vallès oriental.

Metropolità Sud: Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Garraf i l’Hospitalet de Llobregat.

Catalunya Central: les comarques de l’Anoia, Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès.

Girona: les comarques de Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, Ripollès i Selva.

Alt Pirineu i Aran: les comarques Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Vall d’Aran.

Lleida: les comarques Garrigues, Noguera, Pla de l’Urgell, Segarra, Segrià i Urgell.

Camp de Tarragona: les comarques Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès.

Terres de l’Ebre: les comarques Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta.