Queden prohibides les trobades a l’interior de les cases

Entren en vigor les restriccions acordades per a la Setmana Santa. Després d’uns dies d’augment dels contagis a Catalunya i la por a l’impacte d’una quarta onada, la Generalitat ha previst unes mesures que començaran a aplicar-se aquest mateix divendres, dia 26 de març, i que s’allargaran fins el proper 9 d’abril.

Des d’aquest divendres, només es permeten reunions de grup bombolla en cada domicili. La resta de trobades, en habitatges de particulars, queden prohibits. A més, les reunions fora de la residència estan limitades a un màxim de quatre persones en espais tancats. En espais oberts es poden reunir fins a sis persones. Una mesura que ja s’ha començat a aplicar també a les terrasses dels bars i restaurants, que fins ara només podien acollir a quatre persones per taula i que aquest divendres ja poden servir a sis.

A més, les restriccions de les reunions en els domicilis tenen tres excepcions importants. D’una banda, la Generalitat permet que les persones que visquin soles es reuneixin amb un altre grup bombolla del seu entorn, tot i que cada grup bombolla només pot acollir un màxim d’una persona que visqui sola. D’altra banda, els menors d’edat que no visquin amb un dels dos progenitors, i les parelles i matrimonis que no resideixin al mateix domicili, es poden reunir en un habitatge.

Finalment, es permet acudir a un altre domicili per a la cura de persones amb discapacitat, majors o dependents.