Què es pot fer i què no per Setmana Santa?

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes van acordar una sèrie de mesures de cara Setmana Santa per evitar un repunt en els contagis de la covid-19.

Les restriccions han entrat en vigor aquest divendres 26 de març i s’allargaran fins al 9 d’abril.

Podem viatjar?

Les comunitats autònomes des d’avui estan tancades perimetralment i no es pot entrar si no és per un motiu justificat. A excepció de la Comunitat de Madrid, les Illes Balears i Canàries que no ho han decretat.

A Catalunya, el Procicat permet que els catalans es puguin moure per tot el territori sempre que ho facin amb la seva bombolla de convivència.

Durant la mobilitat, els Mossos o les policies locals poden demanar que s’acrediti que tots els membres formen part de la mateixa bombolla. Es pot demostrar amb el DNI (sempre que surti la mateixa direcció) o el llibre de família. També es recomana portar el certificat d’auto-responsabilitat.

Reunions

Per Setmana Santa les reunions queden restringides a grups de quatre persones en espais públics tancats i de sis en espais públics oberts, excepte els grups de convivents. En els espais privats, per exemple en les llars, només es podran reunir els convivents.

Toc de queda

Catalunya manté el toc de queda des de les 22.00 hores a les 06.00 hores, excepte per causes justificades. A la resta de l’Estat la mobilitat està prohibida de les 23 hores fins a les 06 del matí.

Podem viatjar a l’estranger?

Sí. Espanya no ha tancat fronteres, de manera que els espanyols podran viatjar per tot Europa. No obstant això, per a fer-ho en molts països és obligatori presentar un test PCR negatiu en les 72 o 48 hores abans de viatjar. En alguns llocs també demanen fer una quarantena d’entre 5 i 10 dies i repetir el test PCR.

Andorra és l’únic país que no té cap restricció ni limitació de moviment de manera que les fronteres estan obertes per a viatgers des d’Espanya o França.

Comerç

Durant tota la setmana podran obrir tots els comerços i els centres comercials. Les botigues grans hauran de reduir l’espai comercial a 800 m2. Tots ells tindran un aforament del 30%.