Què es pot fer i què no a Catalunya a partir de demà?

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Catalunya tornarà a partir de la propera mitjanit al confinament comarcal per intentar frenar la quarta onada de la pandèmia que està tornant a omplir les UCI dels hospitals catalans.

A partir de les 00:00 hores de demà, dia 9 d’abril, canvien les mesures per contenir la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2.

Aquestes són les mesures restrictives que, segons Protecció Civil, estaran en vigor a partir de demà i fins al 19 d’abril a Catalunya:

MOBILITAT

– Comarca: restringida l’entrada i sortida de la comarca sense motiu justificat. La mobilitat laboral només es permet quan no es pot teletreballar.

– Territori de Catalunya: restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat.

ACTIVITATS SOCIALS

– Limitació de 6 persones en trobades socials llevat que es tracti de convivents. No obstant això, les reunions o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent els domicilis, es recomana que es restringeixin en el possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

CONFINAMENT NOCTURN

– Toc de queda: No es pot circular pel carrer des de les 22:00 hores a les 06:00 hores, excepte per causes justificades.

HOSTALERIA

– Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 hores a 17:00 hores. Resta d’horari per recollida en establiment o lliurament a domicili.

– Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents.