Publiquen la primera foto real del coronavirus

Després de gairebé un any de pandèmia, encara no es coneixia el rostre de qui l’ha originat, el coronavirus SARS-CoV-2. Però gràcies a un recent estudi de l’empresa Nanographics, una branca de la Universitat Tècnica de Viena, ara és possible veure la primera imatge del coronavirus en 3-D a partir d’unes mostres congelades.

Fins a la data, totes les imatges que s’havien distribuït del patogen eren animacions per ordinador, basades en estimacions tècniques.

Per a l’elaboració de la primera instantània, els investigadors s’han servit de partícules reals extretes a la Universitat de Tsinghua de Pequín, la Xina, tractades mitjançant tècniques de microscopi crioelectrónico i la seva posterior digitalització.

Nanographics espera que aquestes imatges puguin ajudar els investigadors per comprendre com funciona el virus. “La nostra contribució a aquest projecte ha estat proporcionar un renderitzat (un procés de tractament digital d’imatges) en temps real per visualitzar el model de la manera més informativa”.

L’empresa ha llançat un vídeo comparant les captures vistes fins ara i el nou descobriment científic en forma d’imatges: