Prop de 200 pensionistes protesten contra les comissions “abusives”

Els concentrats denuncien que la reducció de l'atenció presencial els perjudica perquè tenen menys competències digitals

Prop de 200 pensionistes s’han concentrat contra les comissions “abusives” lligades a la prestació per jubiliació davant la seu del Banc d’Espanya de Barcelona convocats per la Marea Pensionista i la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions (COESPE).
Segons els convocants, les comissions varien des dels 72 euros de Bankia als 240 euros de CaixaBank i el Santander i es cobren “mensualment o trimestralment”. Els bancs s’ofereixen a reduir-les si la pensió arriba a un mínim, es fa servir una targeta de crèdit i o es compren accions del banc. D’altra banda, han denunciat que es veuen perjudicats per la retallada de personal i el tancament d’oficines, ja que els pensionistes estan menys formats en usos digitals.
“Ha arribat el moment de dir prou a aquest maltractament als pensionistes, sobretot als que reben una quantitat menor”, assegura el manifest que s’ha llegit a la concentració.

Els organitzadors també han convocat mobilitzacions a Badalona, Castelldefels, Mataró, Sabadell, Terrassa, Sant Feliu de Llobregat i Granollers.