A partir del proper dilluns 11 de maig, els bars i restaurants podran obrir les seves terrasses, amb un aforament màxim del 50%, en tots aquells municipis que hagin pogut passar a la fase 1.
A l’interior dels locals només es podrà atendre a aquelles persones que tinguin cita prèvia. Fins la fase 2 no podran deixar que els clients estiguin asseguts a l’interior. Aquesta està prevista per finals de maig.
Tota aquesta limitació provoca que els professionals del sector tinguin dubtes sobre com tornar a obrir dos mesos després de tancar per l’alerta sanitària.
Una de les solucions que proposen és que a les terrasses hi hagi més rotació de gent del normal. Per tant, es limitarà un temps màxim per estar-hi. Els empresaris demanen que, per exemple, la gent no s’estigui una hora asseguda per tan sols prendre un café.
Tot i la rotació de persones que es vol establir, els preus als bars, restaurants i cafeteries augmentaran. Els empresaris han de poder pagar totes les mesures necessàries de seguretat, com poden ser els dossificadors d’ozó, els dispensadors de gel, la desinfecció dels locals, les mascaretes, els guants i les possibles mampares.
Per tant, no serà estrany que els preus pugin.