Presó per a la detinguda per matar a punyalades una familiar a Pont de Vilomara

La titular del Jutjat d’Instrucció 2 de Manresa (Barcelona) ha acordat aquest dilluns presó provisional, comunicada i sense fiança per a la dona detinguda per presumptament assassinar a punyalades una familiar amb la qual convivia al Pont de Vilomara i Rocafort el 2 de juliol.

La jutgessa proposa a la institució penitenciària l’ingrés en un centre penitenciari que disposi d’una unitat psiquiàtrica adequada per atendre a la investigada per assassinat, si els metges ho determinen, ha explicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La dona, a la seva declaració aquest dilluns davant la jutgessa instructora, ha manifestat que no recorda res del succeït, segons consta en l’ordre d’empresonament, consultat per Europa Press, en el qual s’apunta al fet que va poder sofrir un brot psiquiàtric.

Segons consta en l’escrit de la jutge, la dona presumptament va assassinar la víctima, amb la qual convivia al costat dels dos fills d’aquesta, assestant-li més de 12 punyalades en el coll, cara, esquena i espatlles mentre dormia.

En l’atestat policial consta que el fill menor de la víctima va presenciar directament els fets, i va poder observar directament com la presumpta autora cometia el crim, encara que a causa de l’edat del menor, i l’estat de xoc emocional en el qual es troba, s’ha ajornat la seva declaració.

La detinguda ja va passar a disposició judicial el dissabte 4 de juliol, però a causa del seu estat psíquic, previ informe de la metge forense, es va prorrogar la seva detenció perquè ingressés en l’unitat psiquiàtrica de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa per estabilitzar-la i que pogués declarar, la qual cosa ha fet aquest dilluns.