Presó per a dos presumptes lladres de pisos a Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona dos presumptes lladres de pisos com a autors de quatre robatoris –un amb violència i tres amb força– comesos a domicilis catalans en menys de dues setmanes.

Els detinguts van arribar a Catalunya a mitjan maig i tenien antecedents internacionals a Bèlgica, França i Alemanya, i no tenien un domicili estable, han informat els Mossos d’Esquadra aquest dissabte en un comunicat.

Es dedicaven a robar joies, dispositius electrònics i diners en efectiu de les cases on entraven: habitualment s’asseguraven que estiguessin buides, però una vegada van agredir un home després que els sorprengués a casa.

La investigació va començar al juny, quan els agents van assabentar-se que s’havia comès un robatori en un domicili situat al districte d’Horta-Guinardó, i es va descobrir que l’incident havia estat enrregistrat a gran resolució amb les càmeres de videovigilancia de la casa.

A les imatges es va observar com els lladres saltaven a l’interior del jardí i sortien de l’habitatge amb una gran caixa forta que havien robat, sense saber que se’ls estava enregistrant.

Un d’ells va ser detingut durant la investigació a Sitges (Barcelona) per un robatori en un domicili i va ser posat en llibertat, però el 28 de juny va ser arrestat amb l’altre home al districte de Ciutat Vella per la seva participació en els quatre robatoris, i tots dos han ingressat a presó.