Presó per a cinc vigilants de seguretat a Barcelona per insultar a un company homosexual

La titular del Jutjat penal 23 de Barcelona ha condemnat a un any i mitjà de presó a cinc vigilants de seguretat que van vexar i van discriminar per la seva orientació sexual a un company de treball.

La sentència, consultada per Europa Press, els condemna a 18 mesos de presó per un delicte contra la integritat moral, amb agreujant de discriminació per orientació sexual, a més d’una indemnització de 30.000 euros a la víctima pel dany moral causat, si bé dos de set acusats han estat absolts.

També hauran de pagar 14.275 euros per les dues vegades en què l’home va estar de baixa (115 i 155 dies) per “baix estat d’ànim, ansietat, alteracions de la conducta alimentària, insomni i plor freqüent” arran de les vexacions en el seu lloc de treball.

L’home treballava com a vigilant de seguretat des de l’any 2000, i a principis de 2002 va ser destinat a l’estació de Barcelona-Sants, on treballaven els condemnats.

Des que es va incorporar com a vigilant en l’estació, va sofrir “constants vexacions consistents en insults, mofas, actes de ridiculització i de persecució laboral amb evident voluntat d’humiliar-ho, menysprear-ho i injuriar-ho per motiu de la seva orientació sexual”.

La jutgessa considera provat que aquestes vexacions i comentaris homòfobs li van causar “sentiments de terror, angoixa i inferioritat pel que es va sentir humiliat i envilit”, i la sentència també recull que els superiors de l’empresa no van prendre cap mesura quan se’ls va alertar de la situació.

També afirma que els condemnats “coneixien les conseqüències dels seus actes i que perseguien humiliar i vexar al denunciant per la diferent orientació sexual que tenia”.