Neguen que es pugui multar els membres de les meses electorals per l’1-O

L'òrgan català ha volgut subratllar que els membres de les meses no són responsables del tractament de dades personals

Segons informa 324, l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (ACPD) ha fet un comunicat on eximeix de responsabilitats les persones que participin a les meses electorals. I afegeix que és l’autoritat catalana qui és competent en el tractament de les dades personals.

Aquest comunicat arriba poc després que l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) hagi advertit aquest divendres aquelles persones que formin part de les meses que podrien incórrer en un delicte que pot comportar sancions d’entre 40.001 i 300.000 euros. L’AEPD considera que es vulnera la llei de protecció de dades.

L’òrgan català ha volgut subratllar que els membres de les meses no són responsables del tractament de dades personals i trasllada la responsabilitat a l’administració electoral corresponent.

L’ACPD argumenta que l’administració electoral competent en el referèndum de l’1 d’octubreforma part de la Generalitat de Catalunya i que qualsevol tractament de dades personals dut a terme per qualsevol òrgan o institució vinculada a la Generalitat de Catalunya correspon a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.