Manuel Valls assegura un gran projecte urbanístic per Barcelona si guanya les eleccions

El candidat a l'alcaldia de Barcelona promet que si guanya a la ciutat "s'hi podrà fer hotels"

El candidat a l’alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, ha assegurat en una entrevista a El Periódico que el seu gran projecte urbanístic consisteix a construir 20.000 pisos a l’Àrea Metropolitana per “abaratir el preu de l’habitatge” i convertir Barcelona en “una gran metròpoli”. Valls, que ha rebutjat que es pugui imposar un 30% de les promocions a habitatge públic sense el consens del sector privat, ha estimat que el procés de construcció dels pisos s’estendria de quatre a vuit anys. El candidat també ha promès que si guanya a Barcelona acabarà amb la normativa actual i “s’hi podrà fer hotels”.
Valls ha apuntat que, malgrat que les àrees metropolitanes de Madrid i Barcelona sumen cadascuna la mateixa superfície, 600 hectàrees, la segona ciutat no està “integrada”. Per aquesta raó, el candidat ha refermat la seva aposta de construir pisos a l’àrea metropolitana “més ràpid que en altres zones”. També ha destacat que l’única manera d’abaixar el preu de l’habitatge és “pactar amb el sector privat per construir”.

A part, Valls ha refusat que la seva mesura de construir a l’àrea metropolitana pugui ajudar a disminuir el preu del lloguer al centre de Barcelona, ja que, segons ell, suposaria “una degradació de la imatge de la ciutat”.

D’altra banda, el candidat ha promès que si guanya l’alcaldia posarà punt final a la restricció actual per a la construcció d’hotels. “El turisme no és un enemic, és un actiu i s’ha de gestionar”, ha reblat.