L’Ajuntament proposa una reunió a la delegació de l’Estat i a la Generalitat davant les demandes de la PAH

Colau dona "tota la raó" a la plataforma contra els desnonaments i admet que s'ha de reduir la llista d'espera de la mesa d'emergència

Pla mitjà de la regidora d'Habitatge, Lucía Martín, durant una roda de premsa. Foto: ACN.
L’Ajuntament de Barcelona ha proposat aquest dijous una reunió a la delegació del govern espanyol a Catalunya i a la Generalitat per donar resposta a les demandes de la PAH, després que membres de la plataforma contra els desnonaments hagin ocupat el vestíbul del consistori per exigir una reunió entre les tres administracions. Segons la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, la reunió està tancada per al dilluns. Martín ha confiat que la trobada serveixi per formar un grup de treball perquè les tres administracions treballin de forma coordinada per donar “respostes ràpides” i “solucions” a l’emergència habitacional. Al seu torn, l’alcaldessa Ada Colau ha donat “tota la raó” a la PAH i ha reconegut que cal reduir la llista d’espera de la mesa d’emergència.
Colau, que ha assegurat que estan en “contacte permanent” amb la PAH i amb la resta d’entitats relacionades amb qüestions d’habitatge, ha dit que el govern és “el primer que està preocupat i indignat amb la situació de la mesa d’emergència” i ha reclamat a la Generalitat que “faci la seva part”. “Estem fent més i estem disposats a fer més encara amb les competències que tenim”, ha dit Colau, que ha retret a la Generalitat que no assumeixi les responsabilitats que li pertoquen en aquesta qüestió.

“Les solucions no podran arribar només de l’Ajuntament”, ha remarcat la regidora d’Habitatge, que ha exigit a l’Estat i a la Generalitat que facin “els màxims esforços” en matèria d’habitatge. En aquest sentit, Martín ha celebrat la “ràpida” resposta a la petició de reunió de la resta d’administracions.