Concentracions aquest vespre per denunciar la “repressió” de l’Estat

Hi haurà mobilitzacions a les set a Barcelona i a les vuit a Lleida, Girona i Tarragona i de nou a la capital catalana

Els CDR han convocat per aquest divendres a les set del vespre una manifestació als Jardinets de Gràcia de Barcelona coincidint que el jutge Llarena ha de decidir si envia Turull, Rull, Forcadell, Romeva i Bassa a la presó. Així mateix, l’ANC, Òmnium, l’AMI i l’ACM han convocat conjuntament per les vuit del vespre concentracions a davant de les subdelegacions del govern espanyol a Lleida, Girona i Tarragona i a la mateixa hora a Barcelona es farà una manifestació que sortirà de la plaça Catalunya i arribarà fins a la cruïlla entre València i Roger de Llúria, el punt més proper a la delegació del govern espanyol a la capital catalana. Les entitats sobiranistes i les municipalistes també han convocat a les vuit concentracions a davant dels ajuntaments del país.
En una piulada a Twitter els CDR han assenyalat: “Som al costat de les empresonades, processades i exiliades: Això és un atac a tot un poble i deixarem clar que estem preparades davant dels seus cops repressius”. Per la seva banda, les entitats sobiranistes i municipalistes han subratllat que volen mostrar el rebuig a les decisions judicials “de persecució dels representants polítics catalans” perquè, segons denuncien, “distorsionen la voluntat del poble de Catalunya” i han reclamat respecte “a la democràcia, drets humans i llibertat d’expressió i d’idees”.

“Avui, passi el que passi, tornarem a sortir al carrer a denunciar la dictadura de l’Estat i a dir ‘sí’ a la República que vam guanyar a les urnes. Tothom al carrer”, ha apuntat l’ANC en un tuit. Òmnium també ha fet una piulada on ha reiterat: “No podem normalitzar la repressió. Hem de sortir al carrer de forma pacífica i cívica però amb determinació”.