Barcelona manté l’aposta per la multiconsulta, malgrat els contenciosos judicials

Avatar photo

La municipalització de l'aigua és un dels temes que poden arribar a sotmetre's a l'opinió ciutadana

La regidora de Participació de Barcelona, Gala Pin, s’ha mostrat ferma amb la seva aposta per la multiconsulta que s’ha de fer a la ciutat abans d’aquest estiu. Al mes d’octubre s’aprovava un reglament en què es preveu que qualsevol entitat pugui incloure la seva pregunta si aconsegueix reunir 15.000 signatures. Una de les propostes que ja ha iniciat els tràmits és l’entitat Aigua es Vida que vol dur a la consulta ciutadana la municipalització de l’aigua. Ara, però, des de la Cambra de Concessionàries (CCIES) –on hi ha Agbar– i la delegació del govern espanyol han presentat dos contenciosos administratius al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que podrien paralitzar la mesura.
Però tot i això, des de l’àrea de participació asseguren que el seu horitzó segueix essent el mateix. Si bé creuen que els contenciosos demanaran la suspensió cautelar de la multiconsulta, la regidora de Barcelona, Gala Pin, creu que aquests dos recursos contenciosos “constaten la importància de l’eina” i ha fet una crida “a la participació massiva” d’aquesta multiconsulta.

De fet, Pin defensa que el reglament de participació aprovat a l’octubre és una bona eina que dona veu a tots els implicats en les consultes i també proposa tot un mes de debat per tal que els barcelonins puguin votar a consciència les diferents preguntes que es proposen, que de moment en serien tres.

D’altra banda, la regidora ha lamentat que les úniques informacions que tenen sobre els dos recursos és el que s’ha publicat a la premsa, perquè el CCIES “en cap moment s’ha dirigit a l’Ajuntament” per anunciar la voluntat del recurs. A més, Pin considera que el recurs del govern espanyol és resultat a la pressió dels lobbys empresarials, ha dit en al·lusió a Agbar.

De tota manera, qualsevol entitat encara pot participar en aquesta multiconsulta, en cas en què es pugui fer. L’únic requisit per fer-ho és presentar 15.000 signatures en dos mesos o en cas en què sigui un assumpte d’un sol districte cal que es presentin les signatures que equivalen a un 2,5% de la població del districte.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Quinquillà deixa la direcció de la Fundació Orfeó Lleidatà

Notícia següent

El TC suspèn cautelarment la comissió per investigar la violència policial de l’1-O

Notícies relacionades