Poblenou abraça un Sant Jordi amb un degoteig constant de compres de llibres i roses

Les flors vermelles triomfen a la Rambla mentre les famílies del barri compren títols pels més petits de la casa

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Clients amb roses en una parada de flors a la Rambla del Poblenou. ACN

Poblenou s’ha llançat a celebrar Sant Jordi amb un degoteig constant de compres a l’espai habilitat per l’Ajuntament al barri, un dels 11 que hi ha a la capital catalana. “És un dia diferent però molt més bonic que l’any passat”, explica la Maria Dolors, una compradora que ha aprofitat per quedar-se tres llibres a l’hora de dinar.

Enguany és l’any dels floristes, els únics que poden vendre roses al carrer i els poblenovins han notat que la qualitat de les roses era més alta, i també el preu, que oscil·lava des dels 5 als 12 euros per una sola rosa. Després d’un 2020 sense Sant Jordi, les flors vermelles tradicionals han tornat a triomfar a la rambla mentre les famílies del barri compraven llibres pels més petits de la casa.

Alguns dels professionals que no han parat de treballar eren els de la floristeria ‘Antonio Flores’, que tenien una parada a la cruïlla entre el carrer Pallars i la rambla del Poblenou. A diferència d’altres anys, no hi ha tantes parades, cosa que els ha beneficiat. “No ens podem queixar. Ens va millor que altres anys”, ha afirmat l’Azahara, una treballadora de la botiga. “Han vingut clients de tota la rambla i hem estat tota l’estona amb cua”, ha afegit.

Alguns veïns del barri passejaven carregats de roses per entregar a l’hora de dinar. És el cas de la Dolors Robles que en portava cinc. “Una per la meva filla, una per la meva néta, per la meva sogra, per la senyora que ens ajuda a casa i una per mi”, ha explicat a l’ACN aquesta veïna de la Vila Olímpica que defineix el seu Sant Jordi particular com a “fantàstic”. Després de passejar per la rambla i d’anar a una llibreria “on hi havia molta gent” ha decidit rematar les compres amb roses a l’espai que l’Ajuntament ha situat al carrer Pallars, just al costat de l’artèria de barri.

També s’ha “firat” però en aquest cas de llibres la Maria Dolors Maymó, poblenovina de tota la vida i que s’ha comprat tres títols en menys d’un matí. “I encara n’he de comprar pels meus nebots”, ha comentat, fent broma. Ha explicat que encara no li havia arribat la rosa tot afegint que espera “que no acabi el dia fins que en caigui alguna”. I ha celebrat que aquest any la flor que espera rebre sigui de “floristeria” perquè “les dels venedors de carrer són lletges”.

Els ciutadans del barri com ella han valorat positivament el nou model descentralitzat de Sant Jordi amb parades més escampades per la ciutat. I alguns dels veïns han opinat que caldria que el consistori prengués nota de la iniciativa i la mantingués l’any que ve. La parella d’ancians Ramon Parera i Teresa Rodríguez han opinat que l’espai perimetrat està “molt ben organitzat i ben calculat” després d’haver comprat un llibre per la seva néta de 9 mesos. I és que els més petits de la casa han sigut els beneficiaris de molts dels llibres que s’han venut al llarg del matí que la Teresa Rodríguez defineix com a “molt agradable”. “L’únic que volem és que s’acabi tot aquest problema tan gros que tenim i que es vagi posant al seu lloc”, ha demanat aquesta poblenovina.