Pere Aragonès serà el candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat

El coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès. ACN

El Consell Nacional d’ERC ha aprovat aquest dissabte les seves llistes electorals per presentar-se a les eleccions catalanes previstes per al 14 de febrer amb el vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, com a candidat a la Presidència.

En la seva intervenció, Aragonès ha defensat que les llistes d’ERC conformen un “equip coral que representa la manera de veure la política d’ERC: que el lideratge és compartit i que el que importa és l’equip i els valors republicans”.

En aquest sentit, ha posat en valor que les llistes electorals uneixen “veus diverses” d’orígens, llengües i trajectòries personals i polítiques, cosa que –ha assegurat– reflecteix la diversitat de la ciutadania a Catalunya.

Diversos consellers de la Generalitat encapçalen les llistes, com la consellera de Salut, Alba Vergés, la de Justícia, Ester Capella, o el conseller de Treball, Família i Afers Socials, Chakir el Homrani, que ho fan per Barcelona.

En el cas de Lleida, el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ocupa el segon lloc, després de la secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta.

Per la seva banda, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Teresa Jordà, lidera llista de la demarcació de Girona, mentre que el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ocupa simbòlicament una de les posicions de la llista per a Barcelona.