Per què mai hauries de deixar joguines en el bressol d’un nadó?

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Convertir-se en pares és una alegria a tots els nivells, però també és una font de pors dels que segurament no es té constància prèvia.

Una d’aquestes pors, de què no es parla massa, és la Síndrome de mort sobtada d’el lactant (SMLS o SIDS, per les sigles en anglès), la mort sobtada d’un nen menor d’un any que no aconsegueix explicar-se tot i realitzar una exploració completa.

És la principal causa de mort en nadons menors d’un any, especialment entre el naixement i els sis mesos de vida, i encara que no se sap com evitar-ho, sí que hi ha algunes recomanacions que s’haurien de seguir per reduir els riscos. Entre d’altres, posar al nadó a dormir cap per amunt sobre una superfície ferma i sense joguines, mantes o peluixos voltant.

Per demostrar la importància d’aquestes mesures, el compte de TikTok Safe Sleep for Babies ha decidit compartir unes esfereïdores imatges sobre els perills de deixar mantes, peluixos i altres joguines en els bressols dels més petits. A les imatges, es veu al nadó dormint plàcidament, però amb els seus moviments sobre una petita manteta que té a la part superior i que, perillosament, es posa a sobre de la cara durant la nit. En les imatges es veu com el nadó intenta treure-se-la, sense èxit. Va ser gràcies a la càmera de seguretat que els seus pares van poder veure-ho a temps i acudir al rescat.

“No tots els nadons tenen tanta sort”, asseguren des del compte de TikTok. El vídeo acumula ja més de dos milions de reproduccions.

A Espanya, entre 1 i 3 de cada 1000 nounats moren abans de complir el seu primer any de vida, segons l’Associació Espanyola de Pediatria d’Atenció Primària.