Oxford frena les proves en menors de la seva vacuna desenvolupada amb AstraZeneca

La Universitat britànica d’Oxford ha detingut les proves que fa amb la seva vacuna -desenvolupada amb AstraZeneca- en nens i adolescents fins que l’agència reguladora del medicament del Regne Unit (MHRA) proporcioni més informació sobre la seva possible relació amb els coàguls sanguinis.

En un comunicat enviat a Efe, un portaveu de la universitat va assenyalar que «encara que no hi ha preocupació sobre la seguretat en l’assaig clínic pediàtric», Oxford ha decidit «esperar a (tenir) informació addicional de la MHRA en la seva investigació de casos estranys de trombosis abans d’administrar més vacunes».

«Pares i nens haurien de continuar anant a totes les seves visites previstes i poden contactar els llocs de les proves si té qualsevol dubte», va assenyalar el portaveu.

Aquest anunci, que no significa que els assajos s’acaben sinó que es posen en «pausa» fins a tenir les conclusions del regulador, arriba en un moment en què creix la desconfiança al Regne Unit cap a la vacuna d’Oxford/AstraZeneca, que han rebut la majoria dels 31,6 milions de britànics que tenen ja la primera dosi.

El Govern britànic ha instat a tots els ciutadans que continuïn acudint a vacunar-se quan siguin citats, sigui per a rebre la injecció de AstraZeneca o la de Pfizer, les dues úniques aprovades fins al moment al país.

Set persones han mort al Regne Unit a causa d’uns estranys coàguls de sang després de rebre la vacuna d’AstraZeneca contra la covid-19.

La MHRA va assenyalar la setmana passada que s’han identificat 30 casos d’aquests rars coàguls de sang entre els 18,1 milions de persones vacunades amb aquest preparat fins a finals de març.

Dels 30 incidents, 22 corresponen a trombes cerebrals venosos (CVST, per les seves sigles en anglès) i vuit a altres problemes relacionats amb la coagulació de sang amb baix nivell de plaquetes.