OFICIAL: El coronavirus ve dels ratpenats

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha publicat aquest dimarts el seu informe sobre la missió a Xina per descobrir els orígens del SARS-CoV-2, el coronavirus que causa la covid-19. Segons les seves conclusions, l’escenari més probable és que el virus es transmetés dels ratpenats als humans a través d’un tercer animal, mentre qualifiquen la teoria que es va escapar d’un laboratori d'”extremadament improbable”.

L’equip va arribar el 14 de gener a Wuhan, considerada com la ciutat epicentre de la pandèmia, i, després de dues setmanes de quarantena, va visitar llocs com el mercat majorista de mariscs de Huanan, on es va produir el primer grup d’infeccions que es coneix, a més de l’Institut de Virologia de Wuhan, on s’investiguen diversos tipus de coronavirus.

En unes declaracions de l’OMS als estats membres, el director general, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha instat a dur a terme més estudis per conèixer millor l’origen del virus. “Pel que fa a l’OMS, totes les hipòtesis continuen sobre la taula. Aquest informe és un començament molt important, però no és el final. Encara no hem trobat l’origen del virus, i hem de continuar seguint la ciència i no deixar cap pedra sense remoure mentre ho fem. Trobar l’origen d’un virus porta temps i devem al món trobar-ne la font perquè puguem prendre mesures col·lectivament i reduir així el risc que això torni a passar. Cap viatge de recerca pot proporcionar totes les respostes”, ha comentat.