Ocupen la seu d’ERC a Barcelona en protesta per un desnonament

Els antidisturbis dels Mossos participen en el desnonament del bloc Llavors

Activistes vinculats a sindicats de l’habitatge de Barcelona han ocupat la seu d’ERC al carrer Calàbria en protesta pel desnonament del bloc Llavors aquest dimarts al matí, en el qual participen agents antidisturbis dels Mossos d’Esquadra.

En un comunicat, el Sindicat de Barri de Poble Sec ha lamentat que la intervenció dels antidisturbis suposa “un incompliment de l’acord amb la CUP” del nou president de la Generalitat, Pere Aragonès, per retirar als antidisturbis dels desnonaments.

Els activistes a la seu asseguren que “no marxaran” fins que no cessi la intervenció policial en el bloc Llavors, on s’ha produït una concentració per impedir el pas de la comitiva judicial que ha de dur a terme el desnonament, segons han informat fonts dels Mossos d’Esquadra a Europa Press.

En un tuit recollit per Europa Press, Arran s’ha sumat a l’acció de protesta: “Seguim a la seu. No ens mourem fins que parin el desnonament del bloc Llavors. #BenvingutoAragonès”.

DESNONAMENT EN EL BLOC LLAVORS

L’operatiu per dur a terme el desnonament s’ha iniciat abans de les 5.00 hores d’aquest dimarts, quan els Mossos s’han trobat amb un grup de manifestants que “desobeïen” a les seves indicacions perquè no impedissin la missió de la comitiva judicial.

Els agents han tractat d’intervenir amb els representants dels concentrats, que estaven en diversos dels accessos al bloc Llavors, i han llançat avisos sobre el desnonament, que duen a terme per ordre judicial d’un jutjat de Barcelona.

El Sindicat d’Habitatge de Poble Sec –barri en el qual està el bloc– ha lamentat que els ocupants de l’immoble “posseeixen l’informe de vulnerabilitat pertinent, que garanteix que no poden ser desnonades”.

En una entrevista en Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, el conseller d’Interior de la Generalitat en funcions, Miquel Sàmper, ha afirmat que la intervenció dels antidisturbis en el desnonament és “responsabilitat” seva.

“Si hi ha un informe de vulnerabilitat dels serveis socials per evitar el desnonament, no s’hauria d’executar. Però sovint aquests informes arriben després de l’actuació policial”, ha lamentat.